[FOTO] Radionica na temu Event ponude gastronomije održana u Vinariji Galić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Današnja radionica dio je edukacija koje se održavaju u sklopu projekta Zlatna Slavonija eno&gastro kojega je TZPSŽ ostvarila tijekom 2022.godine iz Fonda za manje turistički razvijena područja i kontinent

–          Na radionici u kuhinji pri spremanju slijeda od 6 jela  g. Branku Ognjenoviću asistirali su kuhari iz: Svečane sale Gloria, Vinote doo – Restoran Shhhuma, restorana Schon blick, krčme Stari fenjeri, krčme Zlatni lug, Funky fooda, Vile Stanišić

–          Ukupan iznos projekta je iznad 662.000,00 kn

–          Današnja radionica dio je radionica za ugostiteljske objekte – restorane, odnosno njihovo osoblje, kuhare i konobare vezano na event ponudu gastronomije  u svim objektima u PSŽ pri čemu svi kuhari stječu nova znanja o iskoristivosti namirnica, tematskim menijima, novim standardima u pripremi, korištenju namirnica u skladu sa dobom godine,  servisom te prilagodbi ponude destinaciji Zlatna Slavonija, sve u cilju podizanja kvalitete usluge

–          Slijedeća tematska radionica predviđena je u Svečanoj sali Gloria u Požegi, a oba objekta su korištena temeljem  dostupne slobodne kuhinje dovoljne za veći broj kuhara koji sudjeluju edukaciji uz chefa Branka Ognjenovića

–          Uz chefa Ognjenovića praktični dio za restoransko osoblje održao je priznati sommelier Darko Lugarić , koji je  kao i g. Ognjenović od samog početka uključen u  projekt Zlatna Slavonija eno&gastro

–          U predstojećim danima slijede individualna poslovna savjetovanja za restorane usklađena s njihovim preferencijama

Jela koja su danas bila predmet radionice: 4 degustacijska zalogajčića – namaz od masti  i karameliziranog luka, mast crne svinje sa domaćim čvarcima i klicama od cikle, pašteta od pileće jetre  aromatizirana svježim vlascem, šumski varganj na karameliziranom luku sljubljeno sa pjenušcem brut; legirana juha na bazi graševine i češnjaka s krutonima i slavonskim bučinim uljem  uz vino G točka; međujelo sotirana i grilana buća zapečena s kozjim sirom uz sauvignon blanc; file smuđa u posteljici vinskog  tijesta na pjenici sauvignona uz bijeli cuvee; glazirana teletina u nježnom umaku uz kremu od batata i pire od graška i mente uz vino chardonnay (macerirani); rekonstrukcija štrudle od jabuke uz izbornu berbu graševine.
Tekst i foto: Zlatna Slavonija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *