Agrotehničari poljoprivredno-prehrambene škole učili kako obaviti zimsku rezidbu voćki

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Učenici trećeg razreda, zanimanja agrotehničar jučer su u našem suvremenom edukativnom voćnjaku u sklopu vježbi iz Voćarstva učili kako obaviti zimsku rezidbu ili rezidbu u doba mirovanja voćaka.

Korisne savjete i poduke dobili su od višeg predavač Tomislava Solde, dipl.ing. s Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i profesorice Silvije Šipoš Bošnjak. Orezivali su trešnje, a u nastavku tjedna nastavljaju sa ostalim voćnim vrstama: marelicama, šljivama, jabukama, kruškama…

Naučili su i da se zimska rezidba voća obavlja kako bi se uspostavila ravnoteža između rodnosti i vegetativnog porasta. Zbog toga se voćke ne smiju orezivati napamet već je potrebno imati dobro znanje. Stoga su ovakve vježbe za naše učenike iznimno važne i korisne kako bi oni koji se žele baviti voćarstvom jednoga dana mogli kvalitetno i samostalno obavljati ovu fazu u uzgoju voća.
Tekst: A. B.
Foto: S. Š. B.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)