Apel Gradu Požegi: Napravite autobusnu postaju i olakšajte starijim sugrađanima!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jedan od problema koji muči naše sugrađanke i sugrađane, ponajprije one starije životne dobi je problem autobusne postaje na samom Trgu Svetog Trojstva.

“Autobusna postaja mjesto je za zaustavljanje autobusa koje služi ukrcavanju ili iskrcavanju putnika. Mjesto na liniji javnog prijevoza gdje redovito staju trolejbusi, autobusi ili druga vozila javnog prijevoza kako bi se omogućilo putnicima da se uključe.”

Činjenica je da označeno mjesto za zaustavljanje autobusa odnosno kombija specijaliziranog za prijevoz putnika, kao i oznaka u vidu prometnog znaka postoji, međutim sugrađanke i sugrađani, kako naglašavamo najviše oni poodmakle životne dobi, po svim vremenskim uvjetima, a nažalost i po kiši i snijegu, jakom vjetru, svoj javni prijevoz čekaju na pješačkoj stazi. Kako bi stvar bila gora, ne postoji niti jedna jedina klupa gdje bi mogli barem sjesti i odmoriti dok čekaju javni prijevoz, već su prisiljeni stajati, ili sjesti na hladni betonski zidić s kojeg im se teško ustati.

Nadamo se da će Grad Požega, odnosno njegove nadležne službe “za prvu ruku” “pametne klupe” koje su nabavili krajem prošle godine, iz pješačke zone, gdje baš i nisu pretjerano korištene, premjestiti na ovu lokaciju dok ne iznjedre rješenje za ovaj problem s kojim se naše najstarije Požežanke i Požežani svakodnevno susreću.

S obzirom na to da javni prijevoz “guši” promet na samom trgu prilikom zaustavljanja po putnike, možda će biti potrebno pronaći adekvatniju lokaciju gdje će biti jednostavnije napraviti i natkrivenu autobusnu postaju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *