Pobjednici Kobasijade u Mađaraskoj su Kumovi iz Velike Dejan Matijević i Josip Kovačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


VII. Kobasijada – izvrsne kobasice i salame
U Sportskoj dvorani „Lauber Dezső” u Pečuhu, 23. travnja u organizaciji Kulturno-prosvjetnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te Hrvatske državne samouprave održana je VII. Hrvatska državna kobasijada.
Apsolutni pobjednici ovogodišnje Kobasijade s prosjekom bodova 177 su Kumovi iz Velike Dejan Matijević i Josip (Joza) Kovačević.
Oni su u kategoriji salama osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju. U istoj kategoriji kulen Kumova iz Velike osvojio je zlatnu plaketu sa 143 boda.
Trinaest natjecatelja osvojilo je zlatnu plaketu u kategoriji salama. Drugo mjesto pripalo je Botondu Kleicsu sa 175 bodova, treće pak Bertalanu Kleicsu sa 172 boda.

Osamnaest natjecatelja u kategoriji salama nagrađeno je srebrenim plaketama, njih jedanaest brončanim.
U kategoriji kobasica najveći prosjek bodova (146) pripao je natjecatelju Rušani – Udruga branitelja. Uz njih još je deset natjecatelja nagrađeno zlatnom plaketom. Druga je u ovoj kategoriji gospođa Mihálya Babicsa sa 145 bodova, a treći Alojzije Wunderlich sa 144 boda. U ovoj kategoriji četrnaest natjecatelja nagrađeno je srebrenom plaketom, a njih deset brončanom.

Na natjecanje je prispjelo 77 uzoraka, od čega 35 uzoraka kobasica i 42 uzorka salama. Natjecanje je imalo i međunarodni karakter jer je osam uzoraka pristiglo iz Republike Hrvatske (Rušani, Sopje, Velika). Tradicionalno su uzorci pristigli domalo iz svih hrvatskih regija u Mađarskoj (Baranja, Gradišće, Podravina, Zala…).
Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik / MCC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika