Aron Kaurić iz Požege je prva beba rođena u 2024. godini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Aron Kaurić iz Požege, majke Sanje Vuzem Kaurić i oca Davora Kaurića prva je rođena beba rođena u Općoj županijskoj bolnici Požega u 2024. godini.
Dječak Aron ima 4560g i 56cm, a rođen je danas u 14:00 sati. Danas u poslijepodnevnim satima županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, u prostoru Opće županijske bolnice Požega darovali su oca prve bebe rođene u 2024. godini.
Među prisutnima su bili i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivan Vukoja, dr.med., voditelj Odjela za pedijatriju s neonatologijom prim.mr.sc. Vlado Drkulec, dr.med., voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo s rađaonicom Domagoj Dokozić, dr.med.

“Oboje su dobro, porod je dobro prošao i oboje se oporavljaju od poroda. Beba je bila velika, 4 i pol kilograma, te dužine 56cm. Ono što nas raduje je ovaj novogodišnji porod, nadamo se da je ovo ipak naznaka nekih povoljnijih trendova” – rekao je doktor Dokozić.

“Danas na novu godinu rodila se i prva beba u Požeško-slavonskoj županiji, novi stanovnik grada Požege, pa je ovdje i gradonačelnik Grada Požege. Roditeljima iskrene čestitke, ocu, majci i malome bratu. Majci naravno brz oporavak, a bebi sretno i bezbrižno djetinjstvo” – kazala je županica Jozić.

“Obzirom na podatke posljednjih godina i jednu depopulaciju, ne samo u Požegi, to je nacionalni problem ali Slavonije pogotovo, vidimo da dosta mladih je odselilo, pa je samim tim jedan je to od razloga da je natalitet u našem gradu i široj okolici manji nego što je bio. S druge strane očito je to i jedan trend u Europi da uređene zemlje, stare zemlje Europske unije imaju ozbiljnu depopulaciju, što postaje problem razvoja društva i problem nacionalnih država. Zato je ovo jedan lijepi događaj koji bi bilo dobro da je što češći i da se taj broj novorođenih uz određene mjere Vlade Republike Hrvatske i lokalne zajednice poveća da dosegnemo bar neki stagnacijski nivo, da nemamo takav nagli pad, nego da budemo negdje na razini na kojoj jesmo, nego da ne idemo dalje ispod toga. Kao Grad i kroz dječje vrtiće i kroz različite mjere koje Grad ima za poticanje mladih obitelji da se odluče na dijete, nastojat ćemo na to utjecati u pozitivnom smislu, a koliko ćemo uspjeti vjerojatno će ovisiti o sinergiji između naših mjera i mjera nacionalne politike” – ustvrdio je gradonačelnik Glavić.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *