Bananko torta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PODLOGA
– Tamna biskvitna podloga, dva sloja Ø 26 cm

KREMA
– 6 dl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 8 žlica šećera
– 1 margarin
– 1 bočica ekstrakta od banane

NADJEV
– 15 krem banana

UKRAšAVANJE
– 4 čokoladne banane
– ostatak kreme

PRIPREMA KREME
Puding i šećer izradite u malo mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. U još vruće dodajte margarin i ekstrakt od banane. Stavite hladiti stalno miješajući. Hladnu kremu izradite mikserom. Dio kreme odvojite za ukrašavanje.

POSTUPAK
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko njega namjestite obruč oblika za tortu. Podlogu poprskajte rumom. Polovicu pripremljene kreme razmažite na biskvitnu podlogu, pa na nju složite krem banane. Sve premažite ostatkom kreme i pokrijte drugom biskvitnom podlogom, koju također poprskajte rumom. Uklonite obruč kalupa, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Gornji dio torte ukrasite čokoladnim bananama.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)