Banke upozoravaju klijente: ”Ukoliko ste dobili ovakvu poruku, ne slijedite poveznice nego ju obrišite!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


KentBank je na svojim službenim stranicama objavio upozorenje za klijente da posljednjih dana cirkuliraju mailovi, lažno predstavljeni imenom KentBank, a koji navode prijatelja da otkrije svoje kontakt podatke – piše portal SiB.hr.

“Ukoliko zaprimite ovakvu ili sličnu poruku elektroničke pošte, ne slijedite poveznice, a poruku obrišite!, upozorava banka.ž

Iz KentBank naglašavaju da nikada neće tražiti svoje korisnike da putem elektroničke pošte, društvenih mreža, mobilnih aplikacija za razmjenu poruka i sl. šalju svoje osobne ili sigurnosne podatke, a za slučaj da je netko otvorio poveznicu unutar tog lažnog maila i dostavio podatke, neka se hitno javi u Kontakt centar banke ili na njihovu e-mail adresu.

Upozorenje stiže i iz ZABA-e
Zagrebačka banka (ZABA) objavila je slično upozorenje svojim klijentima:

“Obavještavamo vas da je u tijeku phishing kampanja u kojoj se maliciozni napadač predstavlja kao djelatnik Zagrebacke banke d.d. sa imenom [email protected] i pokušava kroz prilozenu datoteku dostaviti maliciozni program”, poručili su iz ZABA-e također ističući da se ne otvara privitke i poveznice:

“Molimo da poruku s naslovom “KYC Poziv na dostavu ažurnih KYC podataka – Zagrebačka banka d.d.” od navedene osobe ne otvarate ako ste ih primili i ne pokrećete sumnjive poveznice (URL-ove) ako zaprimite takvu e-mail poruku.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *