Belišćanski podravski pješački put 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na ovogodišnjem središnjem planinarskom izletu HPD-a „Belišće“ Belišćanski podravski pješački put (BPPP), okupilo se oko 170 planinara, mladih i djece iz nekoliko planinarskih društava Slavonije, na kojem su bili i članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega.
U ponudi su bile dvije staze, a izletnici su uživali u jedinstvenim prizorima uz rijeku Dravu.

Inače BPPP je nastao 2002.g. prigodom otvaranja umjetne stijene za sportsko penjanje u dvorani osnovne škole u Belišću. To je bila prva umjetna stijena u Slavoniji i Baranji. Stazu puta uredili su tadašnji predsjednik društva Stjepan Savić i tajnik Slobodan Soldo.
Staza je ravna uz obalu rijeke Drave, te se podiže prema naselju Bistrinci i cestom do svetišta Sv. Ane, pa kroz šumu i baru Jugovaču (dužine od 16 do 18 km ).

Stazu su prigrlili svi ljubitelji prirode, a u HPD „Belišće“ su uvjereni da će svi kad prošetaju njihovom stazom poželjeti ponovno doći. Iako je otprilike sat vremena pred kraj izleta planinare uhvatila kiša, to nije pokvarilo dobro raspoloženje svih koji su nastavili druženje na mjestu okupljanja, uz grah, piće i ukusne i raznovrsne kolače koje su pripremile domaće planinarke.
Vodič izleta je bio iskusni planinarski vodič Predrag Livak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *