Besplatni ljetni sportski program za sve školarce na 85 lokacija diljem Hrvatske

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji Školski sportski savez Požeško- slavonske županije u 2023. godini provodi na 4 lokacija u Požeško-slavonskoj županiji. Program je 2022. godine nagrađen i na #BeActive Awards gdje je dobio posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi. Projekt se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta koji je prošle godine za Sportske praznika i ljetnu rekreaciju djece i mladih uz stručno vodstvo na području škole izdvojio više od tri milijuna kuna.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu – shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti. S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja. Ove godine HŠSS nastavlja okupljati zaljubljenike u sport i rekreaciju na školskim igralištima diljem Hrvatske te želi u svoje aktivnosti uključiti više od 13 tisuća djece i mladih.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike uz organiziran obrok i stručno vodstvo nastavnika kineziologa koji rade u školi gdje se provodi program. Hrvatski školski sportski savez poziva sve zainteresirane roditelje i učenike da provjere održavaju li se Sportski praznici i u njihovoj zajednici OVDJE i da se prijave za najbolje ljetne sportske aktivnosti koje počinju već 26. lipnja! Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte ovdje. https://youtu.be/iF1nDVR2NYk

Prijave su otvorene 25. lipnja 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina. Sve dodatne informacije i upute za prijavu dostupne su ovdje, a za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte organizatore na email adresu [email protected]. Vidimo se na Sportskim praznicima!
#sportskipraznici #volimskolskisport

Priopćenje potpisuje predsjednik Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije Albinko Bagarić.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)