Bez deterdženta očistite zagorenu tavu, a pribor za jelo za nekoliko sekundi s ovime

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Uz ovih nekoliko trikova čišćenje kuhinje bit će brzo i lako.

Kako sve više ljudi mijenja komercijalne proizvode i sredstva za čišćenje za prirodne proizvode bez kemikalija, potrebno je znati što sve možete iskoristiti za kvalitetno i učinkovito čišćenje kućanstva. Jedna od prostorija koja se svakodnevno prlja je kuhinja, a ovi prirodni proizvodi pomoći će u njezinom čišćenju, prenosi Real Simple.

Očistite mikrovalnu pećnicu s limunom

U zdjelici sigurnoj za mikrovalne pećnice pomiješajte jednu šalicu vode, tri žlice jabučnog ili bijelog octa i nekoliko kriški limuna.
Dodajte malu drvenu žlicu ili čačkalicu kako smjesa ne bi prokuhala. Stavite posudu u mikrovalnu i stavite je visoku temperaturu na jednu do dvije minute. Para će vam pomoći da otpustite ostatke hrane. Pažljivo uklonite posudu. Zatim pomoću spužve obrišite mikrovalnu, a tanjur očistite u toploj sapunici.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo…

Posude za pečenje očistite sa soli

Da biste očistili zagorenu tavu, pospite sloj soli u tavu. Izrežite krumpir na pola, a zatim ga stavite okrenutim prema dolje u tavu i očetkajte tavu kružnim pokretima. Sol i krumpir sjedinit će se u obliku paste koja će ukloniti prljavštinu. Isperite i osušite tavu.

Ispolirajte srebro sa zubnom pastom

Da bi pribor za jelo, srebrni pribor ili pribor za posluživanje izgledali sjajno i novo, utrljajte površinu bijelom pastom za zube bez gela. Upotrijebite meku četkicu za zube namočenu u vodu ili vlažnu krpu kako biste kružnim pokretima trljali pastu za zube sve dok prljavština ne počne izlaziti. Nakon što sva prljavština nestane, isperite i temeljito osušite – prenosi večernjilist.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika