Biskup Antun primio vrhovnu poglavaricu Marijinih sestara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požeški biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, 11. siječnja 2023. s. M. Kristinu Rihar, vrhovnu poglavaricu Marijinih sestara čudotvorne medaljice, u čijoj je pratnji bila s. Lidija Đorđević, poglavarica zajednice Marijinih sestara u Svećeničkom domu u Požegi. Na susretu je sudjelovao i Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije i ravnatelj Svećeničkog doma u kojem djeluju spomenute sestre.

Vrhovna poglavarica izvijestila je biskupa o vizitaciji koju provodi u Hrvatskoj provinciji Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Posebno se osvrnula na sestarsko djelovanje u Požeškoj biskupiji, u Svećeničkom domu u Požegi te u Bolnici Milosrdne braće sv. Rafael na Strmcu.

Biskup je zahvalio s. Kristini za sve dobro koje sestre s velikom požrtvovnošću čine u ustanovama Požeške biskupije gdje im je povjereno ostvarivati poslanje u skladu s karizmom svoga reda. Upoznao je vrhovnu poglavaricu s pitanjima vezanima za djelovanje sestara u okviru širih pastoralnih nastojanja Požeške biskupije, napose na području odgoja i obrazovanja, uključujući i Dom sv. Antuna u Zagrebu za studentice, o kojima vode brigu Marijine sestre iz njihova samostana u Durmitorskoj ulici. Prikazao je nastojanja Požeške biskupije u okviru Hrvatske biskupske konferencije oko statusa katoličkih škola u Republici Hrvatskoj a slično i oko spomenute katoličke Bolnice na Strmcu, gdje djeluju tri Marijine sestre podrijetlom iz Afrike.  Podsjetio je na plodnu suradnju između Katoličke osnovne škole u Požegi i Marijinih sestara u Beninu u Africi, zahvaljujući aktivnostima roditelja i učenika na prikupljanju novčane pomoći za školovanje određenog broja djece u spomenutoj afričkoj zemlji. Na kraju je biskup vrhovnoj poglavarici darovao knjige koje je Požeška biskupija minule godine tiskala o 25. obljetnici svoga osnutka i uspostave.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *