Biskup Škvročević pohodio Luku Kerepčića u Varaždinskim Toplicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji tajnika Mateja Silukovića pohodio je 23. siječnja 2024. u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Luku Kerepčića, koji se nalazi ondje na oporavku nakon nesretnog slučaja prošlog ljeta na svjetskom susretu mladih u Portugalu. Biskupa je zajedno s Lukom dočekao njegov otac Ivica, volonter Caritasa Požeške biskupije.

U srdačnom razgovoru i vedrini Luka je upoznao biskupa Antuna sa svojim zdravstvenim stanjem i rehabilitacijskim oporavkom. Izrazio je radost zbog ovog susreta, izrazivši nadu da će se uz Božju pomoć oporaviti oni dijelovi tijela koji se još nisu razgibali.

Biskup je kazao kako mu je svojim pohodom želio iskazati svoju blizinu i pažnju. Poželio je da mu se u srcu ne nastani gorčina, nego da s pouzdanjem u Boga u suradnji s medicinskim djelatnicima nastavi terapije te se oporavljen uskoro vrati svojoj obitelji. Biskup je Luki obećao molitvu, kazavši da ga na taj način prate i mnogi drugi vjernici Požeške biskupije. Kazao je kako ga raduje da su mladi Župe sv. Terezije Avilske u suradnji s Caritasom Požeške biskupije organizirali glazbeno-scensku karitativnu akciju „Božić u nama“ pod geslom „Mladi za Luku“ prigodom koje su prikupljena određena sredstva za pokriće troškove njegova liječenja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *