Biskup Škvorčević na Veliku subotu pohodio Caritas i obitelji s brojnom djecom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na Veliku subotu, 30. ožujka 2024. biskup Antun Škvorčević posjetio je sjedište Caritasa Požeške biskupije, gdje su ga dočekali njegovi djelatnici na čelu s ravnateljicom Katarinom Paulić i tajnikom Mauriziom Rezom. Susreo se s korisnicima Caritasove akcije „Kruh i mlijeko za svaki dan“ i Caritasove riznice dobrote. U razgovoru je mogao osjetiti njihova obiteljska stanja za koja im je uputio ohrabrujuću riječ. Istaknuo je da slavimo Uskrs te na obzoru našeg postojanja blista Isusova inicijativa s obzirom na naše nemoći i umiranja. Kazao je da je Bog uskrsnućem Isusa Krista ušao u naša stanja označena negativnošću da bi i za nas izvojevao pobjedu života nad smrću. Svi oni koji su sjedinjeni s Isusom Kristom po sakramentu krštenja nalaze se u tom ozračju, te zato ovaj uskrsni susret nije samo podjela namirnica, nego svojevrsna obnova svijesti tko smo po onom što je Bog ostvario za nas u Isusu Kristu. Zatim je biskup u ime nazočnih i drugih korisnika Caritasovih usluga zahvalio ravnateljici i tajniku Caritasa te prisutnim volonterima Veri Šimunović, Ivici Grgiću i Borisu Benčiću za požrtvovnost kojom služe ljudima u potrebi. Čestitao im je Uskrs sa željom da oni i njihove obitelji budu ispunjeni Isusovim uskrsnim mirom.

Ravnateljica Caritasa zatim je predstavila prehrambene pakete pripravljene za korisnike akcije „Kruh i mlijeko za svaki dan“ u kojima se među ostalim nalazi i čestitka Volonterskog kluba Ekonomske škole u Požegi te voće koje je donirao jedan OPG s virovitičkog područja. Zahvalivši u ime svih djelatnika biskupu Antunu za ustrajno nastojanje na karitativnom području tijekom proteklih 27 godina svoga biskupskog djelovanja, ravnateljica mu je čestitala Uskrs i uručila prigodni dar.

Potom je biskup Antun svratio u Caritasovu kuhinju, koja svakodnevno pripravlja tople obroke za 70-ak osoba i organizirano ih razvozi u domove onih koji si ih sami ne mogu osigurati. Kuharice su biskupu predstavile hranu koju će na Veliku subotu dostaviti za Uskrs korisnicima Kuhinje kako bi imali blagdanski stol. Biskup je zahvalio djelatnicima Kuhinje za nesebično služenje siromašnima i nemoćnima te je njima i obiteljima čestitao Uskrs.

Nakon toga biskup je u pratnji tajnika Mateja Silukovića posjetio nekoliko obitelji s brojnom djecom u njihovim domovima, od kojih je neke krstio a neki su stipendisti Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima. U razgovoru se upoznao s njihovim životnim problemima i poteškoćama, ali i hrabrošću kojom ih nose, kazavši kako im je svojim dolaskom želio posvjedočiti blizinu i poštovanje. Uz čestitku za Uskrs primili su i prigodni poklon te novčani dar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)