Biskup Škvorčević primio provincijalnu poglavaricu sestara milosrdnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Biskupskom domu u Požegi, 25. studenog 2023. biskup Antun Škvorčević primio je s. Barbaru Vručinu, provincijalnu poglavaricu sestara milosrdnica Provincije Bezgrješnog začeća BDM u Zagrebu, u pratnji vrhovne ekonome s. Veronike Đogaš i provincijalne ekonome s. Monike Kolić. Na susretu je sudjelovao i Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije te Robert Mokri, ekonom Požeške biskupije.

Razgovarali su o poslanju sestara milosrdnica u požeškom samostanu i mogućnosti njihova sudjelovanja u odgojno-obrazovnom projektu Požeške biskupije. Posebnu pozornost posvetili su pitanju zgrade požeškog samostana. Naime, s obzirom na sve manji broj sestara zgrada navedenog samostana postala je prevelika te je razmotrena mogućnost da se ona uključi u odgojno-obrazovni projekt Požeške biskupije, posebno kroz dječji vrtić koji bi se u nju smjestio.

I ovom prilikom biskup Antun zahvalio je provincijalnoj poglavarici za požrtvovnost kojom sestre njezine Provincije djeluju na nekoliko pastoralnih područja požeške mjesne Crkve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *