Bjelovarsko – bilogorski župan Marušić u radnom posjetu Županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan, jučer je sa svojim suradnicima boravio u radnom posjetu Požeškoj-slavonskoj županiji. Zbog velike materijalne štete prouzročene jakim olujnim nevremenom koje je prije gotovo mjesec dana zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju Vlada Republike Hrvatske odobrila im je pomoć od 42 milijuna kuna za ublažavanje posljedica od prirodne nepogode.
Obzirom da je Požeško-slavonskoj županiji prošle godine također odobrena pomoć Vlade RH vezano za sanaciju šteta nakon prirodnih nepogoda povod ovom posjetu bio je prijenos iskustava u donošenju odluka, kriterija te u konačnici isplate sredstava općinama, gradovima, građanima i poljoprivrednicima – prenosi PSŽ.

Predstavnici Županije detaljno su ih uputili u sve aktivnosti koje su provedene, a koje su podrazumijevale stalnu koordinaciju sa svim davateljima sredstava, povjerenstvima za procjenu šteta te svim jedinicama lokalne samouprave koje su imale prirodnu nepogodu.
Posebno su se osvrnuli na problematiku vezanu uz određivanje kriterija za dodjelu sredstava, aktivnosti koje je potrebno poduzeti vezano uz donošenje odluka na svima razinama, izvršavanja transfera prema krajnjim korisnicima te potrebna vjerodostojna dokumentacija za dokazivanje namjenskog utroška sredstava.
Na kraju sastanka razmijenjena su iskustva u radu upravnih odjela te načinima povećanja učinkovitosti rada županijskih uprava.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *