Blažena malina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Biskvit:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦180 g maslaca

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦4 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Otopiti sjeckanu čokoladu i maslac na pari. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i do­dati im čokoladu s maslacem, te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ručno umiješati čvrsto tučene bjelanjke. Uliti u kalup 20 x 30 cm obložen papirom za pećenje. Peći oko 20 minuta na 180 °C.

Krema:

✦450 g malina

✦200 g šećera

✦150 ml vode

✦1 mljevena želatina

✦250 g mascarpone sira

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Želatinu preliti sa 4 žlice vode. Maline pro­kuhati sa šećerom i vodom. Izmiksati štapnim mikse­rom pa procijediti kroz cjediljku ili propasirati da se odstrane koštice. Želatinu otopiti na laganoj vatri i dodati malinama. U mlaku smjesu dodati maskarpo­ne i lagano izmiksati. Izraditi vrhnje za šlag i ručno ga dodati smjesi. Dobro ohladiti da se krema stisne.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦80 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kremi.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)