Blažena malina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Biskvit:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦180 g maslaca

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦4 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Otopiti sjeckanu čokoladu i maslac na pari. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i do­dati im čokoladu s maslacem, te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ručno umiješati čvrsto tučene bjelanjke. Uliti u kalup 20 x 30 cm obložen papirom za pećenje. Peći oko 20 minuta na 180 °C.

Krema:

✦450 g malina

✦200 g šećera

✦150 ml vode

✦1 mljevena želatina

✦250 g mascarpone sira

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Želatinu preliti sa 4 žlice vode. Maline pro­kuhati sa šećerom i vodom. Izmiksati štapnim mikse­rom pa procijediti kroz cjediljku ili propasirati da se odstrane koštice. Želatinu otopiti na laganoj vatri i dodati malinama. U mlaku smjesu dodati maskarpo­ne i lagano izmiksati. Izraditi vrhnje za šlag i ručno ga dodati smjesi. Dobro ohladiti da se krema stisne.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦80 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kremi.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika