Bogatstvo tradicije na 12. smotri folklora „Šokačko se kolo vije“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Folklorašice i folkloraši pjesmom i plesovima izvedenim na ovogodišnjoj dvanaestoj smotri folklora Šokačko se kolo vije zatvorili su trodnevnu Kulturno-glazbenu manifestaciju Tambura za dušu – prenosi Požeško-slavonska županija.

U ime domaćina, na početku smotre pozdravio je predsjednik KUD-a “Ivo Čakalić”, Slavko Čakalić, a osim domaćih folkloraša nastupili su KUD “Odvorci” iz Grgurevića, KUD “Orljava” iz Pleternice, KUD “Ravnica” iz Starih Perkovaca te KUD “Vrbje” iz Vrbja.

– U dva dana napunili smo i srce i dušu i završnicu će nositi kako se kaže slavonski, lipe pisme. Napunit ćemo dušu folklorom i tradicijom koju naši folkloraši njeguju od zaborava – rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

Smotra se održala u sklopu trodnevne manifestacije Tambura za dušu, koja je osim Međunarodnog koncerta tamburaških orkestara uključila i 49. Međunarodni festival tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline.

– Čast je biti ponovno u Kaptolu nakon prekrasne festivalske večeri i sudjelovati na ovoj lijepoj smotri folklora koja okuplja Slavoniju, slavonski ponos, inat i kulturu, koja je toliko slična, a toliko različita. Vi ćete na ovoj pozornici pokazati što su to naše bake spremile u ormare i koje pjesme, običaje i plesove prenosimo na današnje generacije – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)