Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega, u suradnji s Parohijom požeškom i zamjenikom županice Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem, organiziralo je sinoć u restoranu Grgin dol Božićni prijem. Prisustvovali su mu, među ostalim, vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, protojerej-stavrofor Đorđe Teodorović, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić i konzulica Republike Srbije u Vukovaru Ljudmila Ostojić.

U ime Vijeća srpske nacionale manjine i srpske zajednice Požeško-slavonske županije prisutnima se obradio zamjenik županice Nikola Ivanović.

– Ovo je nama jedna velika čast, veliki iskorak da u jednoj zajednici kako i živimo svi zajedno, proslavimo ovaj najradosniji kršćanski praznik Božić. Nadam se da će ovakva okupljanja postati jedna velika tradicija, kako u Požegi tako i u drugim mjestima naše županije – istakao je Ivanović. Ujedno je svima čestitke za Božić i Novu godinu prenio i u ime potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića.

Županica Antonija Jozić je kazala kako joj je čast prisustvovati prijemu povodom Božića koji se slavi po julijanskom kalendaru, a prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

  • Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas večeras i biti s vama u ovom predbožićnom ozračju, pogotovo danas kada je zbog svih globalnih ugroza među svima nama puno straha, neizvjesnosti, svi smo pomalo iznenađeni i zatečeni i na neki način nesigurni. Zato ovakva ozračja doprinose jačanju duha i drago mi je da to dijelim večeras sa svima vama – rekao je gradonačelnik Glavić i svima čestitao Božić.

Nazočne je pozdravio je i novi požeški paroh Nikola Petrović.

– Iskreno se i iz sveg srca nadam da je ovo jedan lijepi početak dugog i plodnog druženja, saradnje i da ćemo mi na starim temeljima ponovo sazidati nove građevine koje će nas, daj Bože, nadživjeti i ostati našim potomcima da se diče i ponose našim malim, ali povijesnim uspjesima. – rekao je paroh Petrović.

Izvor: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika