Božićni susret biskupa Škvorčevića s novinarima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi biskup Antun Škvorčević susreo se 21. prosinca 2023. s djelatnicima medija i tom prilikom predstavio svoju Božićnu poruku pod naslovom: »Ljubav će se i vjernost sastati, pravda i mir zagrliti« (Ps 83,11). Biskup je najprije pozdravio novinare. Podsjetio ih je kako je u Božiću prisutna određena nježnost, plemenitost, ljubav i mir, kao nepotrošiva duhovna stvarnost. Čestitajući im Božić, poželio je da budu ispunjeni navedenim dobrima, kao polazištu njihova novinarskog služenja u društvu.

Nakon predstavljanja navedene Božićne poruke, biskup je na molbu novinara uputio čestitku i Hrvatima izvan Domovine u kojoj je napomenuo kako svi dijelimo iskustvo Božića kao blagdana koji smanjuje razdaljine između ljudi. Poželio je Hrvatima izvan Domovine da i ovog Božića unesu u svoje domove praštanje, milosrđe, ljubav – vrijednosti koje su od davnine krasile hrvatski Božić, i po kojima je on bio blagdan duhovne punine, radosti i mira. Zamolio je Boga da ih prati svojim blagoslovom u 2024. godini.

Povjerenik Požeške biskupije za medije Marijan Pavelić predstavio je potom novinarima očitovanje Biskupskog ordinarijata o neistinitim i nedobronamjernim tvrdnjama o biskupu Antunu i Biskupiji, koje je minulih dana objavio portal Telegram a prenijeli neki drugi mediji. Uslijedio je domjenak gdje se biskup zadržao s novinarima u razgovoru. Na kraju susreta svi su sudionici susreta primili na dar znanstvenu monografiju „Požeška Katedrala“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *