Božinović na Stožeru: ‘Ukidamo najveći dio mjera, maske ostaju za neke kategorije’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije otkriva detalje o ublažavanju epidemioloških mjera. Da će doći do daljnje relaksacije mjera najavio je jučer premijer Andrej Plenković, rekavši da su posljedice zaraze omikronom znatno manje ozbiljne od prijašnjih varijanti koronavirusa.

“Zdravstveni sustav više nije opterećen kao što je bio prije nekoliko mjeseci”, rekao je šef Stožera Davor Božinović. Stožer već tjedan dana zasjeda i ukida se najveći dio mjere. I dalje bi ostala obaveza nošenja maski za neke kategorije osoba, dok bi se nekim kategorijama preporučilo korištenje maski”, dodao je.

Osnovna novost je da se nošenje maski propisuje samo u okolnostima koje su i dalje procijenjene okolnostima visokog rizika. A one koje su nižeg rizika, daje se samo preporuka. Ostaju obavezne samo u zdravstvenom sustavu, kod zaposlenika i pacijenata i svih koji dolaze u zdravstvene ustanove. Kao i kod zaposlenika ustanova socijalne skrbi te posjetitelja korisnicima, rekao je. “Korištenje maski u najvećoj mjeri, osim u iznimkama, ovisi o individualnoj procjeni”, dodao je – prenosi Telegram.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika