Butković: Zamjena za Horvata? Moje intelektualne sposobnosti su srednje razine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da ga je uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade Darka Horvata iznenadilo, no parlamentarna je većina stabilna te je odbio špekulirati o rekonstrukciji Vlade.

“Mi ćemo danas imati stranačke sastanke. Ne mogu govoriti ni o čemu nego da je stabilna parlamentarna većina, da će stranka raspraviti o novonastaloj situaciji i da će se donijeti odgovarajuće odluke”, rekao je Butković u Gospiću komentirajući uhićenje i smjenu bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

Nakon što stranačka tijela i vrh HDZ-a raspravi cjelokupnu situaciju održat će se i koalicijski sastanak, najavio je Butković.

“Zasad je parlamentarna većina stabilna. Nisam zabrinut, vidite da radimo svoj posao”, ustvrdio je.
Odbacio je mogućnost da preuzme neke nove resore u eventualnom preslagivanju Vlade. “Kud ću ja više preuzeti, imam resor od 56 tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti”, kaže Butković.

Uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade iznenadilo ga je “kao i sve nas u Hrvatskoj, to se dogodilo u subotu ujutro”. “Nisam previše razmišljao o tajmingu, mi moramo nastaviti raditi svoj posao. Svoje stavove o budućnosti u stranci reći ću na stranačkim tijelima”, rekao je Butković i odbio špekulirati o eventualnoj rekonstrukciji Vlade – prenosi Večernji list.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika