Četiri savjeta za detoksikaciju nakon blagdana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Božić je prošao, dobro se jelo i pilo i nekako biste se željeli i trebali vratiti na zdraviji način života. Uz četiri jednostavna savjeta krenite s i vanjskim i unutrašnjim čišćenjem svoga organizma već danas!
Kako biste ispravno i temeljito proveli detoksikaciju svoga organizma, potrebno je djelovati i izvana i iznutra. Ne morate čekati početak nove godine za svjež početak. Uz ova četiri iznimno jednostavnih i funkcionalnih savjeta započnite promjenu već danas!

1. Voda, voda, voda…
Unutrašnje čišćenje zahtijeva smanjenje kalorične i masne hrane, ali i alkohola. Za početak, dan biste trebali započeti čašom mlake vode sa svježim sokom od jednoga limuna. Započeti jutro ovim već provjerenim napitkom najbolji je korak u svakoj detoksikaciji. Osim toga, ne zahtjeva nikakav velik napor i upravo je zbog toga savršen za početak koji može biti već danas.

2. Povrće kao glavna stavka jelovnika
Dajte svom tijelu pauzu od teške i masne hrane uključujući i meso bez kojega nijedan Božić ne može proći. Neka za vrijeme detoksikacije na vašem jelovniku budu probiotici, smoothieji, domaće povrtne juhice i naravno – povrće. Obojite na kratko svoj jelovnik u zeleno – brokule, špinat, salata… Već za par dana će vam organizam biti zahvalan.

3. Ubacite eterična ulja u svoju kupku
Ubacite 6-8 kapi eteričnoga ulja, najbolje citrusnoga, u svoju kupku kako biste potaknuli i učinili učinkovitijom svoju detoksikaciju. Nakon kupke, možete uzeti 2-4 kapi tog istoga ulja za svoju detoks masažu. Mirisno, opuštajuće i izbacuje toksine – dobitna kombinacija!

4. Tjelovježba
Iako posljednja na popisu, sigurno nije manje bitna. Tjelovježba je onaj faktor x koji će, zapravo, cijelu detoksikaciju učiniti uspješnom ili ne. Ako niste u nekoj zavidnoj formi, za početak šetajte ili naučite koje vam sve blagodati može dati – joga! Mogli biste se iznenaditi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *