Član požeških Novih nada Bojan Savić kadetski prvak Hrvatske u kuglanju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


ZAPREŠIĆ – U subotu, 01. 10. 2022. u Zaprešiću je održano Prvenstvo Hrvatske u kuglanju u disciplina sprint za kategoriju U 14. U konkurenciji trideset kadeta. mladi član Kuglačkog kluba Nove nade Požega Bojan Savić je drugu godinu zaredom osvojio naslov najboljega kadeta Hrvatske – prenosi Požeški športski savez.

Već u kvalifikacijama se vidjelo da će Bojan voditi glavnu riječ za prvaka. Kuglački sprint je vrlo zahtjevna disciplina igra se deset hitaca u punu postavu i deset u čišćenje tako sa svakim protivnikom po dva puta, obzirom da je dosta kratka disciplina nema se pravo na pogrešku.

A upravo je naš Bojan bio taj koji je imao najmirniju ruku i najmanje griješio, tako je sva tri svoja protivnika dobio sa dva nula u setovima, dok je u finalu protiv Martina Crnkovića iz Delnica morao u pripetavanje nakon 1:1 u setovima.

I tu je opet Bojan pokazao zašto je trenutno najbolji kadet u ovoj disciplini jer je oborio točno jedan čunj više od svoga konkurenta te tako drugu godinu zaredom odlično promovira požeško kuglanje i rad Škole kuglanja koju uspješno provode treneri Robert Bakić i Željko Lončar.

Od Bojana kao i od djevojčica kadetkinja iz škole kuglanja Novih nada očekuje se ove godine još dosta prvih mjesta zbog čega se u seniorskoj ekipi Novih nada ne moraju brinuti o budućnosti kluba jer njihovo vrijeme dolazi, a sigurno je da će neki od njih završiti i u drugim požeškim kuglačkim klubovima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *