Članovi Atletskog kluba Požega proteklog vikenda nastupili na Borovik trailu i 9. Đurđenovačkom maratonu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


BOROVIK / ĐURĐENOVAC – Proteklog vikenda članovi Atletskog kluba Požega bili su aktivni na dvije utrke u Slavoniji.

Na Borovik trailu koji je održan u sklopu Slavonsko baranjske trail lige najbolji rezultat ostvario je Matija Petričević koji je osvojio 1. mjesto na kratkoj dionici 12 km s rezultatom 1:01:11. Matija ima vrlo zapažene rezultate nakon što se vratio trčanju nakon doista duge pauze – prenosi Požeški športski savez.

Zapažen rezultat ostvarila je sve bolja Ivana Zelenika koja je na istoj dionici bila 4. u kategoriji žena s rezultatom 1:27:43- Na toj dionici boje kluba branio je još i David Jelušić.

Đurđenovcu je održana utrka 9. Đurđenovački maraton. Na utrci djece za klub je nastupio Patrik Zima koji je svoji 5. mjesto u svojoj kategoriji. Na utrci na 5 kilometara nastupio je predsjednik AK Požega Dinko Zima koji je osvojio 15 mjesto u ukupnom plasmanu s vremenom 22:13.

Treba spomenuti da su trkači iz požeške okolice koji nastupaju za druge klubove imali vrlo zapažene rezultate. Radi se o Antoniu Đurčeviću koji je osvojio 7. mjesto na prvenstvu Hrvatske u trčanju na 1 sat (pretrčao je 17 399m), Matiji Crnkoviću (14 mjesto – 16 881m) i Luki Gjajiću (29.- 15 806m).

Članovi Atletskog kluba Požega nastavljaju s aktivnim treninzima za nadolazeće utrke te s organizacijom tradicionalnog Panežićevog memorijala (nedjelja, 07. 05. 2023.) za koji se svi zainteresirani mogu prijaviti na: https://www.stoperica.hr/natjecanje/48-memorijal-zvonka-panezica/138

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *