Članovi HDZ-a Požeško-slavonske županije obilježili 24. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas su, dan uoči 24. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, uz bistu dr. Franje Tuđmana članovi Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednicom Antonijom Jozić i predsjednikom gradske organizacije HDZ-a Požega prof.dr.sc. Borislavom Miličevićem, kao i članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije prevođeni predsjednikom Robertom Ostrunom položili vijenac i zapalili svijeće.

“Što vrijeme dalje prolazi njegovo djelo postaje sve znakovitije. Drago nam je da smo bili sudionici s dr. Tuđmanom, kako u stvaranju neovisne Republike Hrvatske, tako i da smo bili njegovi suvremenici,”rekao je Robert Ostrum.

“Okupili smo se kako bi s pijetetom obilježili dan kada je preminuo i sjetili se čovjeka koji je imao osobne hrabrosti stati na čelo hrvatskog naroda u izazovnim vremenima i zajedno s hrvatskim braniteljima izgraditi suvremenu i modernu hrvatsku državu. Nadamo se da će te vrijednosti koje je u naše društvo utkao dr. Frano Tuđman, generacije koje dolaze nakon nas usvojiti i nastaviti graditi bolju i prosperitetniju hrvatsku državu,” rekao je predsjednik gradske organizacije HDZ Požega prof.dr.sc. Borislav Miličević.

“Mislim da nismo možda još uvijek kao narod svjesni one vizije koju je pokojni dr. Franjo Tuđman imao, vizije o suverenoj, neovisnoj Hrvatskoj, ostvarenju tisućljetnog sna, ali isto tako, vizije ujedinjene Hrvatske koju danas živimo. I gdje zajednički, svim snagama, svatko na svom području čini sva ona velika i mala djela koja su Hrvatsku dovela do toga da je danas i ponosna članica Europske unije, NATO saveza, da smo ušli u Schengen, da smo uveli euro kao službenu valutu te da ostvarujemo velike projekte poput Pelješkog mosta koji je integrirao cijelu Hrvatsku u jednu cjelinu, ali i sve brojne druge male projekte koje radimo po našim općinama i gradovima da bi naši građani imali uistinu uvjete dostojne življenja u 21. stoljeću i gdje se svaki čovjek osjeća slobodno u svojoj državi,” rekla je predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Antonija Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)