Članovi HPD Gojzerica prehodali turu “Novo Zvečevo-Točak-Lom-Novo Zvečevo” na Papuku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Iako je prognoza za nedjelju, 20. 02. 2022. najavljivala kišu nekoliko ”Gojzerica” nije se pokolebalo, već su se okupili za turu i automobilima se odvezli do Novog Zvečeva.

Polazak na turu bio je od kapelice u naselju Novo Zvečevo te nastavak jugozapadnim padinama Papuka i prirodnim ljepotama do prvog vrha pod nazivom Lom (887 mnv).

Čim su počeli s usponom pojavio se snijeg, a kako su se penjali prema vrhu snježni pokrivač bio je sve veći i raskošniji. Putem su uživali u idiličnoj bjelini koja ove godine svima nedostaje, a zbog toga su se osjećali povlaštenim.

S vrha su nastavili hrptom Papuka do drugog vrha pod nazivom Točak koji je iste nadmorske visine kao i Lom. Usputno su prošli vrhom Bilo (847 mnv) i nastavili idilično do žestokog uspona podno Točka (887 mnv), gdje su nakon uspona napravili dužu pauzu za ručak i odmor.

Nakon dužeg odmora spustili su se kružno uz ogradu lovišta natrag prema Novom Zvečevu. Izlet je bio namijenjen svim planinarima kojima je u srcu priroda i njezine ljepote te je ostao žal što im se nije priključilo više odvažnih planinara.

Nije uvijek onako kako se čini, prognoza je jedno a stvarnost u planini drugo.

Do iduće zgode i nezgode!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika