Članovi HPD “Sokolovac” na izvoru Orljave nepoznatom stazom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ove nedjelje je 13 odvažnih planinara iz sela Rogulje na području grada Pakraca krenulo na izvor Orljave na Psunju.
Na izvor Orljave obično se ide s planinarskog doma Strmac ili iz sela Mijači, a ovo je jedina staza kojom se cijelim putem prati tok Orljave.
Iako je najavljeno da će staza s pauzama trajati 6 sati, ovisno o spremnosti ekipe, i da treba ponijeti planinarske štapove, pokazalo se da je ekipa bila iznimno spremna, a to pokazuje da su stazu prešli za 5 sati i 35 minuta uz forsiranje Orljave 24 puta što je precizno prebrojala članica Društva Dragica Stanišić.

Osim dvoje sudionika izleta, koji su u par navrata ovu stazu obišli prije, od ostalih nitko još nije prošao ovom stazom koja se rijetko obilazi, no svi izletnici su se složili da se ova staza treba češće obilaziti. Po tragovima na koje su planinari nailazili staza bi komotno mogla nositi naziv “Kuda idu divlje svinje”.

Uz nekoliko manjih proklizavanja, zaleđenog kamenja i par mokrih nogu, svi su do početne točke došli veseli i bez ozljeda.
Vodič izlet je bio neumorni planinar Predrag Livak.
Ovom prilikom podsjećamo sve ljubitelji planinarenja i prirode da iduće nedjelje HPD “Sokolovac” Požega– sekcija “Kapavac” Zakorenje 16.01.2022 organizira 10. Pohod na vrh Požeške gore “Kapavac” koji će biti definitivno izlet pun iznenađenja i dobrog raspoloženja kojega nikako ne treba propustiti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika