Članovi Kickboxing kluba “Borac” Požega osvojili sedam medalja na “Moslavac Open-u 2024”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U subotu, 03. veljače, natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega nastupili su na Moslavac Open-u 2024. koji je održan u Sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači. Borac je nastupaio sa sedam natjecatelja, koji su se borili u dvije discipline.

Tako su po prvi put nastupili najmlađi natjecatelji (8 godina) požeškog kluba, Cristiano Lončarević i Kiril Vujasinović i to u disciplini Point Fighting. Cristiano je sa svojom borbom otvorio turnir, gdje sa 11:3 dominantno pobjeđuje suparnika te tako osvaja prvo zlato u životu, ali i prvo za Borac u najmlađim uzrastima.

Nakon toga je nastupio Kiril, koji je imao veliku konkurenciju u svojoj kategoriji. Međutim, to ga nije spriječilo da pobijedi prvu borbu te osigura medalju. Nakon što je u prvoj borbi Kiril također dominantno pobijedio s rezultatom 8:3, zaustavljen je u polufinalu od strane dosta iskusnijeg borca te osvaja broncu.

Uslijedili su potom nastupi kadeta KBK Borac koji su se natjecali u disciplini Kick Light. Prvi na red dolazi Borčev “adut” Ivano Đevlan, koji po prvi puta nastupa u apsolutnoj kategoriji. Superiorno pobjeđuje u polufinalu suparnika iz Zaboka, dok mu je finale predao drugi finalist zbog ozljede pa tako Ivano osvaja zlato i potvrđuje svoj status za nastavak sezone.

Nakon toga nastupili su stariji kadeti Leon Lončarević i Ivan Kraljević, koji su u polufinalu “naletili” na rangirane borce, međutim hrabro su se borili i zadali su velike probleme suparnicima. Tako je Kraljević veći dio borbe bio u vodstvu, i to sa više uspješnih čišćenja, dok je Leon započeo borbu sa čistim kružnim udarcem u glavu u 3. sekundi borbe. Nastupili su i mlađi kadeti Kristijan Gojković i Roberto Vala, koji su nakon žestokih i tijesnih borbi zaustavljeni u polufinalu.

Leon, Ivan, Kristijan i Roberto su tako osvojili bronce, međutim ovo je njihova prva sezona i napredak u njihovoj izvedbi je odličan.

” – Napredak teče prema planu, dečki su sve oštriji i spremniji za nadolazeća velika natjecanja. Posebno je znakovito što su oba najmlađa borca pobijedili u svojim prvim borbama, što je velika motivacija za nastavak natjecateljskog puta.” – poručio je Matej Babić, trener i predsjednik KBK Borac. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)