Čokoladni užitak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tijesto:
– 6 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 1 dl ulja
– 1 dl mlijeka
– 1 žlica kakaa
– 5 žlica gustina
– 1 prašak za pecivo

šaum:
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera

Glazura:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina
– 4 žlice ulja

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom postupno dodajući ulje i mlijeko. Na kraju lagano umiješati gustin prosijan s praškom za pecivo i kakao. Pri kraju pečenja biskvit tanko premazati pekmezom i preliti šaumom. Staviti natrag u pećnicu da lagano porumeni. Ohlađeno preliti čokoladnom glazurom.

Priprema šauma: Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg.

Priprema glazure: Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *