CRNA PITA SA SIROM: Klasični kolač u novom ruhu još je ljepši i ukusnij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Klasična pita od sira dobila je novo ruho! Isprobajte ukusan kolač s prhkim kakao korama i prefinim nadjevom od sira i pudinga od vanilije!

Sastojci:
Prhko tijesto:

2 jaja
300 g glatkog brašna
200 g šećera
3 žlice kakaa u prahu
190 g margarina

Nadjev:

3 jaja
500 g svježeg sira
250 g šećera
1 vanilin šećer
120 g margarina sobne temperature
1 prašak za puding s okusom vanilije

Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
Ohlađeno tijesto podijelite na dva jednaka dijela pa svaki dio razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje. Količina tijesta dovoljna je za pripremu kolača u kalupu cca 25 x 30 cm.
Za pripremu nadjeva bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte prašak za puding i svježi sir.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Polovicu razvaljanog tijesta položite na dno namašćenog i pobrašnjenog kalupa. Zatim nanesite nadjev od sira pa prekrijte kolač drugim dijelom tijesta.
Crna pita od sira peče se 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C.
Prije posluživanja pitu ohladite na sobnoj temperaturi – prenosi portal brzirecepti.info

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *