CRO Demoskop: HDZ-u i Možemo porastao rejting, Domovinski pokret pada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


STRAŽIVANJE CRO Demoskop je ekskluzivno za RTL provela agencija Promocija Plus od 5. do 8. travnja 2022. na uzorku od 1300 ispitanika. Standardna greška uzorka je +/- 2.7 posto uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Rejting stranaka
Vladajući HDZ bira najviše ispitanika, više od četvrtine (25.4 posto, a u ožujku imali 25.2 posto). Slijedi SDP koji bi biralo 17 posto ispitanika, kao i u ožujku.

Platforma Možemo proteklih je pet mjeseci bilježila pad rejtinga, sada blago raste i ostaje treća snaga s gotovo 13 posto (12.5 posto u ožujku). Most je rastao na krilima referendumskih inicijativa, ali posljednjih mjeseci rejting im pada. Sada je nešto iznad 10 posto (imali 10.6 posto u ožujku).

Značajniji pad vidljiv je kod Domovinskog pokreta koji vodi vukovarski gradonačelnik, imaju oko 5 posto (imali 6.3 posto u ožujku). Ostali su daleko; HSS niti dva posto (1.7 posto u travnju, imali 1.6 posto u ožujku), Centar još niže (1.6 posto u travnju, imali 1.4 posto u ožujku).

Slijede Fokus (1.2 posto u travnju, 1.3 posto u ožujku), pa IDS (1 posto u travnju, koliko je imao i u ožujku), a sve ostale političke stranke su ispod jedan posto. Prostor za pridobivanje birača raste: Neodlučnih u našoj zemlji je više od 17 posto!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *