Crvenkapice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Crvenkapice. Jednostavne a preukusne crvenkapice su kremasti kolač s petit keksom u kremi od vanilije s preljevom od višanja. Probajte pojesti samo jedan!
Tijesto:

✦ 6 jaja

✦ 6 žlica šećera

✦ 6 žlica oštrog brašna

✦ 1 prašak za pecivo

Priprema: Žumanjke umutiti sa šećerom, pa dodati brašno pomiješano s praškom za peci­vo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C 10 – 15 minuta. Pečeno močiti mlijekom.

Krema:

✦ ½ l mlijeka

✦ 2 pudinga od vanilije

✦ 1 žlica gustina

✦ 1 margarin ili ½ l vrhnja za šlag

✦ 15 dag šećera

Priprema: Od cijele količine mlijeka odvo­jiti par žlica i pomiješati s gustinom, pudin­gom i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati i u vruće umiješati smjesu s pudingom i gu­stinom. U hladno umiješati omekšali mar­garin ili šlag. Podijeliti na 3 dijela.

Međusloj:

✦ petit keksi

Priprema: Kekse topiti mlijekom.

Preljev:

✦ staklenka višnji

✦ crveni preljev za torte

Priprema: Na zadnji sloj kreme poslagati višnje i preliti preljevom prema uputama na vrećici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *