Cvjetići glazbe u Pleternici kreću za vikend: 29 pjesama za 29 godina festivala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pripreme za najrazigraniji Glazbeni festival Cvjetići glazbe ulaze u samu završnicu, a kako se radi o jedinom dječjem tamburaškom festivalu u Hrvatskoj koji se ove godine održava 29. put predstavlja zaista autentično otvorenje ovogodišnjih Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva u Pleternici.

– Napokon nam je stigao i lipanj, najživlji i najveseliji mjesec u Gradu Pleternici. Pred nama je prvo glazbeni dio Cvjetića glazbe koji se održavaju 10. i 11. lipnja na Trgu bećarca. Kao popratne aktivnosti festivala u dopodnevnim satima održat će se dječji malonogometni turnir Cvjetići 2023., a sama uvertira u festival u popodnevnim satima bit će dječji sajam koji će se održati oba dana – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Kao i prethodnih godina festivalski program za subotu zamišljen je kao interpretacijska večer već opjevanih tamburaških pjesama, dok je u nedjelju na rasporedu autorska večer novokomponiranih pjesama izvođača.

– Sveukupno nas očekuje 29 izvedbi pjesama kroz obje večeri festivala. Novost na festivalu je ta što su sve pjesme napisane aranžmanski s pripadajućim notnim zapisom čime želimo postići da pjesme žive nakon festivala i ne padnu u zaborav. Također, ove godine po prvi put izvođače će pratiti tamburaški ansambl Glazbene škole Požega – rekao je Valentin Petranović, predsjednik udruge Glazbeno društvo Cvjetići glazbe.

U samu organizaciju festivala uključio se i Dječji vrtić Tratinčica kako bi i najmlađi sugrađani bili dionici njegovanja tradicije i tamburaške glazbe u svom gradu.

– Redovito surađujemo s Gradom Pleternicom u nizu aktivnosti koje se događaju pa smo tako i projektom „Učim i pjevam“ educirali naše vrtićance plesati i pjevati tradicijske napjeve. Projektom smo održali i radionice izrade suvenira gdje su djeca učila tkati sjedalice, a koje će prigodno biti izložene na Cvjetićima glazbe – rekla je Nikolina Hačka, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić pozvala je sve Pleterničane, Pleterničanke i njihove goste da dođu i zajednički uživaju u Pleternici, a za one koji ne budu mogli posjetiti festival osiguran je i live stream preko službene Facebook stranice Grada Pleternice.

– Ono što mi kao Grad Pleternica svake godine radimo je umrežavanje naših udruga i ustanova kako bi našim stanovnicima i gostima Grada Pleternice ponudili jedan cjelokupan doživljaj. Ovaj tjedan posvećen je djeci, dječjim osmjesima, stvaralaštvu i pozivam sve naše posjetitelje i naše Pleterničane da podrže našu djecu, da vide što oni to rade cijele godine, a što će u najboljem svijetlu prezentirati ovog vikenda – zaključila je Šarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *