Dan Grada Pakraca: U gradu heroju odana počast svim hrvatskim braniteljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu, spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Jelačića te kod kapelice svetog Josipa, odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, preminulim Pakračanima i prvom hrvatskom predsjedniku – prenosi Požeško-slavonska županija.

Počast su odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa zamjenikom, izaslanstvo Grada Pakraca te izaslanstvo slovačkog prijateljskog grada Dolny Kubin.

– Danas slavimo blagdan svetog Josipa koji je zaštitnik našeg grada, ali i naše Domovine, zato ovo obilježavanje započinjemo polaganjem vijenaca za sve one koji su dali svoje živote da imamo našu neovisnu i jedinu Republiku Hrvatsku. Ovo je način na koji se možemo zahvaliti svim poginulima, ali i svim obiteljima koji još tragaju za svojim nestalima. U ovom trenutku im možemo reći samo hvala, a svojim radom možemo izgraditi Domovinu kakvom su ju svi oni htjeli, zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom – rekla je gradonačelnica Grada Pakraca, Anamarija Blažević.

Nakon polaganja vijenaca u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije povodom svetkovine svetoga Josipa služena je sveta misa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)