Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje pleterničkog kraja: “Željeli bismo da zaista oni danas ožive u nama, u našoj molitvi”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Posljednja nedjelja veljače tradicionalno je dan kada se obilježava dan sjećanja na poginule, umrle i nestale branitelje. U svetoj misi služenoj u sjećanje na poginule branitelje koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević naglašena je važnost žrtve za dobro – prenosi Grad Pleternica.

– Tradicija je da posljednje nedjelje veljače na poseban način oživimo spomen na sve one koji su braneći domovinu poginuli iz pleterničkog kraja. Činimo to i danas, željeli bismo da zaista, ne njihova imena nego oni ožive u nama, u našoj molitvi danas – istaknuo je biskup na početku mise.

Povodom dana sjećanja na poginule pleterničke branitelje, koji se održava kontinuirano zadnjih 30-ak godina, od toga posljednjih 11 u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na spomen obilježje hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Polaganju vijenaca prisustvovao je župni vikar Luka Čačić koji je započeo zajedničku molitvu za sve preminule i poginule hrvatske branitelje.

Svoju počast i sjećanje su u toj prilici iskazali roditelji poginulih i preminulih branitelja kao i članovi i vodstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatska vojska, policija te gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)