Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje pleterničkog kraja: “Željeli bismo da zaista oni danas ožive u nama, u našoj molitvi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Posljednja nedjelja veljače tradicionalno je dan kada se obilježava dan sjećanja na poginule, umrle i nestale branitelje. U svetoj misi služenoj u sjećanje na poginule branitelje koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević naglašena je važnost žrtve za dobro – prenosi Grad Pleternica.

– Tradicija je da posljednje nedjelje veljače na poseban način oživimo spomen na sve one koji su braneći domovinu poginuli iz pleterničkog kraja. Činimo to i danas, željeli bismo da zaista, ne njihova imena nego oni ožive u nama, u našoj molitvi danas – istaknuo je biskup na početku mise.

Povodom dana sjećanja na poginule pleterničke branitelje, koji se održava kontinuirano zadnjih 30-ak godina, od toga posljednjih 11 u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na spomen obilježje hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Polaganju vijenaca prisustvovao je župni vikar Luka Čačić koji je započeo zajedničku molitvu za sve preminule i poginule hrvatske branitelje.

Svoju počast i sjećanje su u toj prilici iskazali roditelji poginulih i preminulih branitelja kao i članovi i vodstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatska vojska, policija te gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *