Danas je Međunarodni dan muškaraca – Dragi muškarci sretan vam vaš dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Draga gospodo, vrijeme je da proslavite svoj dan i da se s ponosom prisjetite svega dobrog što tijekom cijele godine pružate svojim bližnjima ali i cijeloj zajednici.
Danas 19. studenog obilježava se Međunarodni dan muškaraca koji je inauguriran 1999. godine na Trinidadu i Tobagu.

Smisao proslave tog dana uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti, isticanje pozitivnih muških uzora…

Naime, statistike ukazuju kako muškarci u prosjeku umiru četiri godine ranije nego žene, sedam od 10 žrtava ubojstva pripada muškoj populaciji, uz činjenicu da je muška populacija više izložena riziku od samoubojstva. Naime, u 96 posto slučajeva gdje ljudi umiru na poslu, radi se o muškarcima.

Za uvođenje ovog dana u međunarodni kalendar zaslužan je Jerome Teelucksingh s West Indies sveučilišta.

-Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoji Dan očeva, ali to nije isto. Nisu svi muškarci očevi, što je s mlađim dečkima, tinejdžerima – objasnio je jednom prilikom Teelucksingh.

Većina muškaraca svakog dana mukotrpno radi te uz to živi sa svim svojim strahovima, ali i nadanjima. Zato danas na trenutak stanite na loptu, malo odmorite i počastite se nekom sitnicom. Pa makar to bila i čokoladica u lokalnoj trgovini. A vi, drage dame, barem potapšajte i zagrlite svog muškarca, pružite mu koju riječ utjehe, recite mu da će sve biti u redu i ako vam nije na odmet, da ga volite.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *