Darko Zovko treći na Međunarodnom kuglačkom turniru “Zaprešić Open 2023”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


ZAPREŠIĆ – Proteklog vikenda u Zaprešiću je završen jedan od najjačih kuglačkih turnira na kojemu sudjeluju gotovo svi ponajbolji igrači Europe koji tako dotjeruju vrhunac forme za nadolazeće svjetsko prvenstvo u kuglanju. Kvalifikacije su trajale gotovo mjesec dana a nastupilo je preko 700 natjecatelja – prenosi Požeški športski savez.

Na kraju je šesnaest prvoplasiranih pojedinaca steklo pravo natjecanja u finalu turnira. Naš predstavnik Darko Zovko oborivši u kvalifikacijama 643 čunja izborio je nastup u finalu kao treći nositelj te je u prvom krugu nokaut faze iz turnira izbacio slovenskog kuglača Gorazda Kranjca sa odličnim rezultatom, 171 i 155 oborenih čunjeva.

U četvrtfinal je također dobrim partijama, sa 155 i 154 oborena čunja iz turnira izbacio domaćeg kuglača Predraga Nemeta. U polufinalnom meču najbolji požeški kuglač morao je odmjeriti snage sa makedonskim internacionalcem i jednim od ponajboljih svjetskih igrača Damirom Fučkarom gdje se Makedonac bolje snašao te ekstra dobrim partijama i sa čak 341 oborenim čunjem izbacio Zovka korak do finala.

Na kraju je Fučkar i osvojio turnir nadigravši bosanskohercegovačkog reprezentativca Uroša Ramića. Odličan je ovo rezultat obzirom na jačinu samoga turnira te broja igrača koji su na njemu nastupili. 

– “Mogu biti vrlo zadovoljan pruženom igrom te osvajanjem trećeg mjesta na ovakvoj međunarodnoj smotri, smatram da je ovo još jedna odlična promocija požeškoga kuglanja koje u zadnjih par godina niže vrlo respektabilne rezultate kako u mlađim tako i u seniorskoj kategoriji” – izjavio je Darko Zovko. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *