Dekanić dao ostavku na mjesto župana: ‘Nisam kriv za nesreću. Ispričavam se svima’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Mateo Pejaković

Foto: Mateo Pejaković


Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izazvao je pijan prometnu nesreću u kojoj je petero ljudi lakše ozlijeđeno, među kojima i dvoje djece, potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske. HDZ je oštro osudio neodgovorno ponašanje, a s obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, šef stranke Andrej Plenković zatražio ga je da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on, kako su najavili, danas i učiniti – prenosi 24sata.

– Obzirom na veliki interes javnosti, dužan sam se obratiti. vezano za sinoćnju nesreću. Kaže kako ju je prouzročio juje automobil koji se ubacivao u kolonu. Udario je u njega svojim vozilom zbog nemogućnosti da se zaustavi. Ne želeći otežavati rad županije mojih suradnika, zbog ogromnih pritisaka na instituciju županije i moju obitelj, smatram moralnim činom da s današnjim danom podnesem neopozivu ostavku – kazao je Dekanić. 

Ispričavam se svima koje sam tijekom mandata na bilo koji način zapostavio ili povrijedio – kazao je Dekanić te se zahvalio svima koji su ga podržavali, na predanom radu i suradnji. Bivši župan nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)