Demokratski HSS daje podršku mladim liječnicima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: HRT

Foto: HRT

“PODRŠKA MLADIM LIJEČNICIMA – OZNAČIMO KRAJ SLIJEPOM POSLUHU I ŠUTNJI – Prosvjed mladih liječnika održan je pod parolom “Izliječimo zdravstvo zajedno”, a Inicijativa mladih liječnika Hrvatske okuplja specijalizante i mlade specijaliste nezadovoljne sadašnjim stanjem hrvatskog zdravstvenog sustava.
Mladi, obrazovani i energični ljudi poslali su još važniju poruku: ‘Mnogi su odustali od borbe i napustili Hrvatsku. Mi nećemo!‘ Vjerujemo da će ustrajati, a mi svi im u tome moramo pomoći – da ne odustanu od slobode vlastitog mišljenja jer slijepi posluh i šutnja aširili su krila korupciji, pljački i svim oblicima devijantnog ponašanja. Zašto smo nezadovoljni, zašto smo sve siromašniji i zašto polako odustajemo od normalnog života? Zato što šutimo, a bahatim i beskrupuloznim slugama koji glume gospodare širom otvaramo put.
I da podsjetimo koji su zahtjevi: reforma sustava u svrhu poboljšanja statusa pacijenata i liječnika, iniciranje pregovora oko liječničkih prava, reforma specijalističkog usavršavanja te izmjena uredba o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.”
Poručili su iz Demokratskog HSS-a.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *