Desert koji miriše na zimu: Pripremite cimet rolice koje savršeno idu uz popodnevnu šalicu čaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Cimet rolice jedna su od slastica koja ne sadrži neke komplicirane sastojke, a osvajaju mirisom i preljevom kojim se preliju nakon pečenja. Savršeno idu uz šalicu kave, posebno čaja, a možete ih jesti za desert, ali i užinu ili doručak. Počastite sebe i ukućane jednom porcijom za koju su vam potrebni ovi sastojci:

Tijesto: 4 i pol šalice + 3 velike žlice glatkog brašna
1/4 šalice bijelog šećera 2 i 1/4 žličice suhog kvasca
1 i pol žličica soli
1 šalica mlijeka
6 žlica maslaca
2 velika jaja

Punjenje i preljev: Pola šalice + 1 prutić maslaca sobne temperature
Pola šalice smeđeg šećera 1/4 šalice bijelog šećera
1/4 žličice soli
2 žlice cimeta
2/3 šalice šećera u prahu
2 žlice mlijeka
115 g krem sira

Priprema tijesta:

Pomiješajte pola šalice vode i 3 žlice brašna i stavite u mikrovalnu na 1 minutu, dok ne dobijete teksturu paste. Pomiješajte, u jednoj posudi, šećer, kvasac, sol i brašno. Zagrijte mlijeko i maslac dok se on skroz ne istopi, pa maknite s vatre, pustite da se ohladi i dodajte u zdjelu sa šećerom, kvascem i brašnom. Dodajte još i pastu i jaja. Miješajte drvenom kuhačom, a zatim dobiveno tijesto prebacite na podlogu s brašnom i formirajte kuglu. Prebacite u zdjelu koju ste premazali s malo maslaca i poklopite plastičnom folijom. Ostavite oko sat vremena na toplom.

Priprema nadjeva i preljeva:

Pomiješajte maslac, smeđi i bijeli šećer, cimet i sol u jednoj zdjeli pa premažite time tijesto koje ste prethodno razvaljali na podlogu. Zarolajte i izrežite na kolutove. Dobivene rolice stavite u protvan za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem. Prekrijte s plastičnom folijom i pustite da se tijesto još malo digne i postane pufasto, oko 1 sat. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite rolice 25 do 30 minuta. Neka se ohlade, a vi za to vrijeme napravite preljev – umutite mikserom šećer u prahu i sir, pa dodajte mlijeko da bude malo rjeđe. Prelijte preko ohlađenih rolica, piše Real Simple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika