Desert za sutra: Proljetno buđenje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


BISKVIT:
• 6 jaja
• 15 žlica šećera
• 12 žlica brašna
• 20 žlica mlijeka
• 10 žlica ulja
• 20 žlica kakaa
• 1 prašak za pecivo

KREMA 1:
• 1/2 l šlaga
• 10 dag šećera u prahu
• 20 dag izsjeckanih jagoda

KREMA 2:
• 1 l mlijeka
• 3 vrećice čokoladnog pudinga
• 7 žlica šećera
• 1 margarin za kreme
• 10 dag isjeckanih jagoda

TIJESTO
Jaja umutite sa šećerom te lagano dodajte ostale sastojke. Pecite u limu na temperaturi od 200 ºC 50 minunta. Biskvit razrežite na dva dijela.

KREMA
šlag i šećer u prahu istucite i dodajte jagode, kako biste dobili kremu za filanje sredine kolača. Kremu za namaz gornjeg biskvita dobiti ćete tako da od jedne litre mlijeka oduzmete jednu i pol šalicu, te ostatak mlijeka staviti na laganu vatru da se kuha. Uzmite tri vrećice čokoladnog pudinga. U njega stavite sedam žlica šećera i dodajte prethodno oduzetu šalicu mlijeka, te sve to miješati tako da masa bude bez grudica. Sve to potom sipajte u vrelo mlijeko i konstantno miješati, te kada se smjesa ohladi miksajte jedan margarin za kreme, na način da mu naizmjenice dodajete 1 žlicu ohlađenog pudinga i jednu žlicu nasjeckanih jagoda; i tako sve dok se puding i jagode ne umute u smjesu. Gotovu kremu namažite na gornju koru, te ju ukrasiti polovinama jagodama ili ukrasom po vašem izboru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika