Dječji vrtić Radost – Završna priredba pod nazivom „25 godina Radosti“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dana 28. svibnja 2024. u prepunoj dvorani Gradskog kazališta Požega održana je završna priredba dječjeg vrtića „Radost“ povodom 25-godišnjice rada i djelovanja ove odgojno- obrazovne ustanove.

Prvi privatni dječji vrtić u Požegi, Dječji vrtić „Radost“ osnovan je u lipnju 1999. uz suglasnost Ministarstva znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske. U proteklih 25. godina vrtić je skrbio za više od 2300 djece koji su danas uspješni stručnjaci, glazbenici, sportaši, pa i roditelji naše sadašnje djece u vrtiću. U sklopu vrtića u poslijepodnevnim satima tako je bila organizirana i prva Igraonica za djecu za povremeni boravak, Mala škola, ali i prva Rođendaonica u našem gradu za proslave dječjih rođendana.

Tijekom svih ovih godina dječji vrtić „Radost“ ostvaruje dragocjenu suradnju s roditeljima i svim dionicima naše lokalne zajednice. Tako su posjetili brojna mjesta i događaje i osvojili vrijedne nagrade. Tu je koncert u dvorani V. Lisinskog, posjet Banskim dvorima i Predsjedniku Republike Hrvatske, pobjeda na Županijskoj olimpijadi uz sudjelovanje na državnim Olimpijadama dječjih vrtića u Rijeci i Varaždinu, brojne nagrade za likovna djela i kreativnost i mnoge druge. Božićni koncerti koje organiziraju svih ovih godina posebno razvesele naše obitelji u blagdansko vrijeme, kao i sve manifestacije našega kraja na kojima su redovni i rado viđeni sudionici.

U ovoj godini u vrtiću se mnogo veselilo, smijalo i pjevalo, ali se mnogo toga novoga i naučilo prateći najnovije o – o trendove uz stalnu edukaciju odgojitelja. Ono što to je specifičnost vrtića jest pozitivno i jedno obiteljsko okruženje u, slično onome koje djeca imaju kod kuće. To podrazumijeva svakodnevnu igru, ali i stjecanje novih vještina u vrtiću. Djeca u vrtiću uče redovito engleski jezik, program za predškolce uspješno priprema djecu za školu, program rada za darovitu djecu potiče svako dijete da ostvari svoj puni potencijal, sportski program uči djecu brizi o tjelesnom zdravlju. U vrtiću se također primjenjuje NTC program rada dr. Ranka Rajovića u svim dobnim skupinama, jer je upravo dječji vrtić Radost jedan od jedina dva vrtića u Hrvatskoj koji posjeduje NTC licencu za rad s djecom i provođenje NTC metodologije u svome radu.

Priredba pod nazivom „25 godina Radosti“ simboličan je i višeznačan naziv koji prikazuje temu priredbe i moto i cilj vrtića općenito. Radi se o 25 godina djelovanja i rada vrtića s motom igre i radosti. Tako je i priredba osmišljena u znaku igre. Djeca najbolje uče kada s igraju. Igra potiče proces socijalizacije i učenja emocionalnih i socijalnih vještina, a u vrtiću Radost je ona najvažniji cilj svaki dan i u svim aktivnostima.

Ovom završnom priredbom su se zahvalili i svojim predškolacima dodijelivši im pohvale za njihov dosadašnji trud i rad uz puno uspjeha u budućim školskim klupama, a njihovim roditeljima poželjeli mnogo strpljenja i još više veselja u svim izazovima koji ih zajednički očekuju.

Tekst i foto: Dječji vrtić Radost

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)