Djelatniku Vlade koji je pijan udario dijete i pobjegao određen istražni zatvor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dalibor Šemper, predstojnik ureda potpredsjednice Vlade, ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno dijete, ali i nepružanja pomoći. Određen mu je i istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela – prenosi RTL.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak 29. srpnja 2022. u Štikadi, upravljao osobnim automobilom Suzuki Vitara pod utjecajem alkohola. Također, osnovano se sumnja da se, zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu, propustio kretati sredinom obilježene prometne trake pa je skrenuo na suprotni dio kolnika, a zatim i izvan kolnika te je prednjim lijevim dijelom automobila naletio na pješaka (dijete, 2012.) koje se kretalo u suprotnom smjeru izvan kolnika.

Dijete je uslijed udarca zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 45-godišnjak nakon nesreće propustio djetetu pružiti pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće. Osumnjičenika su, u namjeri napuštanja šireg mjesta nesreće, zaustavili građani.

Otac dječaka na kojeg je naletio Šemper iznio je detalje događaja. U trenutku nesreće, dječak se, kazao je, igrao na livadi sa sestrom.
“Ovaj je izletio s ceste i pokupio ga. Čuo se udarac. Živim blizu, čuo sam mu sestru kako je zavrištala. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Otišao sam tamo i vidio što se dogodilo. Bio je pri svijesti”, priča otac.

Zvali su hitnu i otišli za Gospić, a tamo su, nakon što su vidjeli kakva je situacija, odlučili da se ide za Zagreb. Dječakova sestra je još u šoku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika