“dm” podržao projekt Dječjeg vrtića Požega i OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U ponedjeljak, 11. srpnja, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima su i oni usmjereni na korištenje solarne energije, zbrinjavanje otpada, očuvanje ugroženih životinjskih vrsta, uređenje i čišćenje okoliša te edukaciju. U sklopu natječaja dm je odabrao i novog dobavljača te će u svoju ponudu uvrstiti sapune od ekološkog kozjeg mlijeka Prirodne kozmetike Helena.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.
Među 17 odabranih od gotovo 300 prijava, nalaze se i dvije institucije iz Požeško – slavonske županije. Tako su odabrani projekt postavljanja solarne klupe u školskom dvorištu Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo te projekt „Zazzzzujimo jedni za druge“ Dječjeg vrtića Požega. Tako će Dječji vrtić Požega postavit će modularne povišene gredice na kotačima, hotele za kukce te kompostere koji će djeci omogućiti da prate život kukaca, rast bilja te da upoznaju kako se biljni otpad može ponovno upotrijebiti kao organsko gnojivo.

„Danas je dm postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.
Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *