Do kada će Požežani morati trpjeti teror jednog prometnog redara?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jedan od gorućih problema u gradu Požegi je zasigurno broj parkirnih mjesta. Parkirnih mjesta kronično nedostaje, a kroz realizaciju ITU mehanizma i uređenje središnjeg gradskog trga, Trga Svetog Trojstva, za očekivati je da će to biti najbitniji segment rekonstrukcije.
Kako parkirnih mjesta nema dovoljno, sugrađanke i sugrađani, ali i svi žitelji Požeško-slavonske županije prisiljeni su često i po nekoliko desetaka minuta kružiti, ne bi li se oslobodilo neko parkirno mjesto.
Kada to ne uspiju, ili kada jednostavno više nemaju vremena za gubljene i traženje parkirnog mjesta, a imaju nešto za obaviti kroz nekoliko minuta, očajni parkiraju na neko mjesto, gdje službeno nije obilježeno parkirno mjesto, upale “sva četiri” i brzinski odrade ono što trebaju. S tim svojim parkiranjem ne smetaju nikome i nikako ne ugrožavaju ostale sudionike u prometu.

Ali nakon što se brzinski vrate do svoga vozila, očekuje ih hladan tuš, a to je kazna za parkiranje na iznos od 60 eura. Budući da naše sugrađanke i sugrađani, ali i žitelji čitave Požeško-slavonske županije nemaju velika primanja i nisu sposobni kao naš prometni redar da i u fušu “na crnjaka” zarade još koji euro, njima je ta kazna zaista velik problem.
Prometni redar, osim što nema problem s konobarenjem u jednom objektu ili na nekim privatnim zabavama, za radnog vremena je jako česti gost požeških lokala. Može ga se svakodnevno više puta vidjeti na kavi za radnog vremena. Ima li on toliko duge pauze i je li mu to u opisu posla, nije nam poznato.

Suosjećanja i ljudskosti poput kolege prometnog redara ili djelatnika Službe naplate parkiranja, koji poštuju dozvoljenu toleranciju prije pisanja kazne, pa i pokoji minut više, jer su svjesni da parkirnih mjesta nedostaje, kod ovog djelatnika Gradske uprave nema!
Kroz brojne primjedbe sugrađanki i sugrađana, doznali smo da mu je bahatost drugo ime, a da se ne libi niti posvađati. Neki bi rekli da je čovjek zbog grba Grada Požege na službenoj jakni, sebe zamijenio s šerifom s divljeg zapada, koji na mjestu na kome je redaru grb Grada Požege, šerif ima značku.

Kada već prometni redar, koji izigrava poštenjačinu i “samo radi po pravilima i Zakonu” kažnjava druge i dijeli pravdu i uvodi red po gradu Požegi, trebao bi onda biti pošten i pravedan, a ne kršiti Zakon radom na “crno” u fušu kao konobar, kao što bi trebao više biti na ulici, a ne u ugostiteljskim objektima.
Isto tako, mogao bi obilaziti sva parkirališta u gradu Požegi, jer je nadležan za kontrolu istih, a ne samo na Trgu Svetog Trojstva i na Trgu 123. brigade HV. Znamo da su u tom krugu gotovo svi ugostiteljski lokali, no zdravo je prošetati i malo dalje.

Njegov identitet i dokaze za sada nećemo objaviti, no apeliramo na Grad Požegu, da svoje sugrađanke i sugrađanke, dok se za to ne stvori adekvatna situacija, odnosno dok ne bude približno dovoljan broj parkirnih mjesta, putem svog zaposlenika ne kažnjava i ne puni proračun. Nisu Požežanke i Požežani krivi što Grad Požega već mandatima brojnih gradonačelnika do sada, čelnici Grada do apsolutno ništa nisu poduzimali po pitanju problema parkiranja. Čini se da će gradonačelnik Glavić kroz ITU mehanizam na opće zadovoljstvo građana Požege taj problem riješiti, no dok se to ne realizira, i dalje nam ostaje nadobudni prometni redar koji zastrašujuće revno obavlja svoj redarski posao.



Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)