Izaslanstvo Dočasničke škole sudjelovalo na 30. obljetnici pogibije Damira Tomljanovića Gavrana

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Grada Senja, u Krivom Putu dostojanstveno je obilježen Dan sjećanja na stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana, junaka Domovinskog rata i legendarnog zapovjednika Tigrova, koji je poginuo 17. veljače 1994. godine.

Prilikom nadzora položaja kod Ruje, na Tulovim gredama, Damir Tomljanović – Gavran poginuo je prije točno 30 godina na obroncima Velebita od zadobivene rane iz neprijateljskog snajpera. Kada je poginuo, bilo mu je samo 26 godina, a sahranjen je tamo odakle je i otišao braniti domovinu, u Krivome Putu.

Tom neustrašivom časniku, uz majku Mariju i članove obitelji na mjesnom groblju poklonili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te brojni visoki uzvanici, predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici institucija, djelatnici Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”, kao i mnogobrojna izaslanstva braniteljskih i civilnih udruga, stradalnici Domovinskog rata, ratni veterani i dragovoljci te brojni građani. Po završetku komemoracije služena je Sveta misa u župnoj Crkvi BDM Snježne u Krivom Putu, koju je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Dočasnička škola “Damir Tomljanović Gavran” predvođena zapovjednikom brigadirom Ivicom Pejakovićem, nastavila je tradiciju odlaska u Ličko-senjsku županiju i mjesto Krivi Put, na poziv majke Marije Tomljanović i supruge Gordane, a u prigodi obljetnice pogibije njihova sina, odnosno supruga, junaka Domovinskog rata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)