Dodijeljene diplome polaznicima 3. generacije osposobljavanja za programera umjetne inteligencije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svečana dodjela diploma treće generacije polaznika šestomjesečnog osposobljavanja za programera umjetne inteligencije, koje se odvijalo u sklopu mjere osposobljavanja na radnom mjestu u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o., održana je u konferencijskoj dvorani Quella u prostoru Toplica Lipik.

Uz voditelja Centra umjetne inteligencije Lipik Dejana Iličića, brojne polaznike osposobljavanja, predsjednika Gradskog vijeća Lipika Slobodana Katunara, te gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu, svečanosti je prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je ujedno s gradonačelnikom Kasanom uručila polaznicima diplome i prigodnu srebrnu značku AI Centra Lipik.

Lipički gradonačelnik ovom prigodom istaknuo je kako su pronašli izvrni nastavni kadar, počevši od prof. Hrvoja Kukine koji je odučio prihvatiti izazov i boraviti u Lipiku, a potom i do drugih etabliranih profesora koji predaju AI centru, zahvalivši županici koja je čim joj je predstavljen projekt umjetne inteligencije prepoznala njegovu važnost i odlučila dati podršku.

„Iza ovoga projekta ne stoji samo Grad Lipik, nego stoji i Požeško-slavonska županija, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje. To daje i određenu poruku svim polaznicima da su došli na pravo mjesto steći potrebna znanja.“ – rekao je gradonačelnik Kasana.

Županica Antonija Jozić naglasila je kako je projekt osposobljavanja za programera umjetne inteligencije itekako važan za Požeško-slavonsku županiju i njezin razvoj.

„Prigodom otvorenja Razvojnog centra FINA-e u Požegi rekla sam kako svjedočimo da su mladi ljudi u našoj županiji pronašli svoje radno mjesto te da se IT sektor ne razvija samo u velikim gradovima, nego se može razvijati i u malim sredinama. Vi ste ti koji svoj posao možete raditi iz bilo kojeg kutka svijeta, pa onda to zasigurno može biti i Lipik i Požeško-slavonska županija.“ – rekla je županica.

„Često ponavljam da je Lipik jedan mali grad koji se usudi sanjati velike snove jer si je zadao jednu ambicioznu viziju, postavio dobru strategiju i ono što je najvažnije, odabrao je odlične ljude koji to sve mogu provesti.“ – naglasila je županica Jozić.

Tekst i foto: PSŽ / compas.com.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *