Dok svi podižu cijene usluga, Grad Požega i Komunalac snizili cijenu jedne!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Od 1.1.2023. godine u Republici Hrvatskoj službena valuta postala je Euro. Tu su priliku vidjeli brojni poduzetnici, ugostitelji, trgovci, ali i razne institucije i napravili su ono što je Vlada RH ukazivala da se ne smije raditi, a to je podizanje cijena odnosno zaokruživanje na više, što je u konačnici zabilježilo ogromna poskupljenja.
Zaokruživalo se naravno na više iznose te građani već nekoliko dana ukazuju na nerealna i velika poskupljenja upakirana pod celofan eura. Premijer Andrej Plenković najavio je danas na konferenciji za medije da je to nedopustivo i da će sutra donijeti mjere jer je ovo velik udarac na džepove građana.
Dok svi gledaju kako što više “maznuti” novca na ovaj ili na onaj način i kako što bolje iskoristiti zamjenu valute u svoju korist, Grad Požega i gradska tvrtka Komunalac Požega d.o.o. zaokružili su cijenu jedne usluge, ali zaokružili na niže, ne na više!
Cijena parkinga u gradu Požegi u 1. zoni do uvođenja eura iznosila je 4 kune za sat. Nova cijena je 0,50 centi što iznosi 3,77 kuna.
Neki bi rekli da se ovdje radi o samo 23 lipe uštede, međutim dok svi gledaju kako podići cijene i “masno” zaraditi, Požega i Komunalac su ispali više nego korektni prema sugrađankama i sugrađanima za što se može reći bravo za gradonačelnika Glavića i direktora Lovrića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *