Doktor veterine Igor Del Vechio održao predavanje učenicima RCK Panonike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U drugom razredu, zanimanja agroturistički tehničar, u Regionalnom centru kompetentnosti Panonika, prošlog tjedna na nastavi Konjogojstva svoje znanje i iskustvo o uzgoju i brizi o konjima učenicama i učenicima podijelio je gost Igor Del Vechio, dr. vet. medicine. Uzgojem ovih plemenitih životinja, pasmine hrvatski hladnokrvnjak, bavi se više od 25 godina.

Učenicama i učenicama govorio je o razlozima koji ga motiviraju za uzgojem konja, kako započeti s uzgojem te kako o njima brinuti. Također je odgovarao na mnoga, zanimljiva i kreativna pitanja poput: kako prepoznati koliko je konj star, koliko je dugo kobila trudna, za što se sve danas upotrebljavaju konji, što najviše vole jesti, zašto se konjima stavljaju potkove te kako razlikovati hrvatskog hladnokrvnjak od hrvatskog posavca.

Dragi gost Regionalnog centra kompetentnosti Panonika je neumorno odgovarao na sva pitanja te demonstrirao opremu koja se koristi u konjogojstvu. Od učenika doznajemo da je sat prošao neprimjetno brzo te da se osjećaju oplemenjeno novim znanjima. Učenice i učenici, zanimanja agroturistički tehničar, pored brojnih predmeta iz područja zootehnike, slušaju i izborni predmet Konjogojstvo koji predaje profesorica Aida Del Vechio dr. vet. medicine.
Tekst i foto: Anita Bubak, prof.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *